Skjermdump: instagram/foto: Wikimedia.org

Mandag kunne Mads Hansen avsløre på sin Instagram-profil at en norsk kjendis brukte narkotika på byen.

– Dette er sjokkerende fordi narkotika er ulovlig, forklarer Hansen.

Mulig skandale

Det skal være snakk om Nora Haukland som på søndag ble avbildet sammen med Sophie Elise og en mistenkelig pose.

– Og det er heller ikke lov å nyte medbragt på restaurant, sier han, og legger til at det fortsatt er usikkert om det finnes andre kjendiser i Norge som bruker narkotika. 

– Men hvis det finnes noen andre, er jo dette en skandale. Da bør justisministeren gå av. Og forsåvidt hun kulturministeren også. 

Reiser mange spørsmål

Bildet reiser mange spørsmål, mener den profilerte VGTV-programlederen:

– Kan personen ha brukt narkotika før hun tok selfie? Det betyr i så fall at det er et bilde av en ruset person – på internett. 

Dette vil gjøre saken enda mer alvorlig ettersom alle kan se det er som er på internett.

– Fra utlandet må det jo se veldig dumt ut at vi i Norge har kjendiser som bruker narkotika. Folk kan bli redde for å komme til Norge på festivaler og konserter. Og hvis de kommer hit, kan de bli usikre og redde når de ser noen som tar selfies. Er de ruset? Skal de ruse seg? Kommer bildet på internett?

Regjeringen må på banen

Mads Hansen ber regjeringen komme på banen og få på plass en skikkelig gransking hva som har skjedd.

– Kanskje må det endringer i lovverket til. F.eks. å forby narkotika enda en gang. Eventuelt å forby narkotika for kjendiser.

Etter at saken eksploderte på hans Instagram, er Hansen glad for at pressen har tatt avsløringen på alvor. Blant annet har Dagbladets «Rød løper» gravd videre i saken. 

– Vi har allerede avslørt at Sophie Elise hastet inn i NRK tirsdag morgen. Om hun hastet inn fordi hun var på amfetamin, eller fordi hun ikke ville prate med oss, er for tidlig å si, sier journalist Jonas Hammer.

– Svaret kan gi oss en pekepinn på hvorfor det er mange andre kjendiser som bare haster forbi våre journalister. Hvis de er dopet, er det ikke vi som er problemet og vi kan fortsette som før.

Lover flere avsløringer

Selv om det tar på å stadig vekk befinne seg i medienes søkelys, lover Mads Hansen flere avsløringer i tiden som kommer.

– Jeg har planer om å zoome inn på skrittet til mannlige influensere for å se om de har ståpikk uten å være gift, forteller Hansen, og røper at han allerede har vitsen klar dersom han finner noe:

– Jeg visste ikke at du måtte ta med deg en ekstra banan på restauranter i Oslo!

Hør oss oppsummere nyhetsuken her:

Abonner: