(Foto: flickr.com/landbruks-_og_matdepartementet)
(Foto: flickr.com/landbruks-_og_matdepartementet)

Krever mer balansert nisse.

Innvandring-, interegrering- og moralminister Sylvi Listhaug har bestemt seg for å stramme kraftig inn på julefeiringen i landet.

– Den er gjennomsyret av godhet. Hvis vi ikke stopper nå, og fortsetter utover i januar og resten av neste år, er det overhodet ikke bærekraftig, hevder Listhaug.

Hun mener velferdsstaten vil kollapse om alle fortsetter å ha like mye fri som i julen.

– Det er dessuten enorme kostnader knyttet til å være så snille. Derfor strammer vi inn nå, slik at det ikke går utover framtidige julefeiringer.

Blant innstrammingstiltakene er punktet om at alle årets julegaver blir midlertidige. Dette betyr at man må returnere gavene etter fem år om man ikke kan dokumentere at man trenger dem.

Selve skikken med å gi hverandre gaver er uansett ren sosialisme, ifølge ministeren.

– Tusenvis av barn blir passive mottagere. Det stilles ingen krav til dem. De behøver ikke engang snakke norsk. Jeg har sett barn helt nede i ettårsalderen få ting uten at de kan uttale ordet «nisse».

Videre forteller Lishaug at hun vil se nærmere på nissens rolle.

– Nissen gir bare gaver til de snille. Det er det reneste godhetstyranni! Og hvorfor skal han bare gi ting? Kan han ikke noen ganger ta ting fra barna? Det ville vært gitt en mer balansert nisse.