(foto: flickr.com/cschack)
(foto: flickr.com/cschack)

Frykter for eget omdømme.

Befolkningen i Nord-Norge er fullstendig lamslåtte etter rapporter om strålende sol og høye tempraturer i Oslo.

– Jeg kan ikke skjønne det. Vi burde aldri gått så hardt ut tidligere i vår da vi hadde best vær, men framtiden så bare jævla lys ut, sier en angrende Mats Willlasen i Bodø.

Da de første mms-meldingene med bilder av bekjente i hovedstaden som drakk utepils, tikket inn i dag formiddag, håpet mange det var en grov spøk. I løpet av dagen måtte imidlertid selv de mest hardbarka skeptikerne kapitulere, og innrømme at det faktisk var finere vær i sør.

Folket i nord har reagert svært ulikt på den tragiske nyheten. Flere har funnet fram gamle videoopptak av sol, mens noen har gnikket maskinoppvasksåpe på kroppen for å skape et inntrykk av solbrenthet.

Tromsø-ordfører Arild Hausberg er redd for hva dette kan ha å si for landsdelens omdømme.

– Jeg frykter at nyheten kan bygge oppunder en myte om at det er finere vær i sør enn i nord. Ingen har noensinne klart å bevise dette. Vi har dessuten jobbet hardt for å motbevise myten ved å le høyt på tv hver gang det er best vær i Tromsø.

Alle flyplasser i landsdelen er nå stengt, noe ordføreren forsvarer:

– Vi må forhindre at tv-team fra sør får vise bilder av dritværet vårt. Det vil gå utover vårt omdømme som en varm og solrik landsdel.

Oppdatering kl 22:07: Bergen appellerer til UNESCO for at bergenssolen skal bli en del av verdensarven.

– Alle som opplevde solen i Bergen i dag må forstå at det ikke finnes bedre sol i denne verden, uttaler en gammel tullebukk på vegne av hele byen.

Følg 5080 på facebook, twitter og buzz.