(foto: flickr.com/judybaxter)

– Alle er åpne og nysgjerrige, utenom Magnus.

Kontaktlærer for klasse 1b ved Hasle Barneskole, Kjersti Lyngård, er svært fornøyd etter første skoledag.

– Det er like stort hver gang jeg møter de nye elevene. Så søte, åpne og nysgjerrige. Jeg ser at alle sammen kan vokse og bli til noe stort – forutenom Magnus, da, sier hun.

Alle elevene fikk utdelt lesebøker på sin første skoledag, og ifølge Lyngård skal de ha kastet seg over dem.

– Selv om ikke alle sammen kan lese, var det flott å se hvordan de bladde vitebegjærlig gjennom boken. Jeg tenker at vi her har et godt utgangspunkt for læring. Med unntak av Magnus som tegnet pupper og peniser på alle illustrasjonene av mennesker og dyr.

Selv om det er vanskelig å måle ulike kull mot hverandre, tror Lyngård hun har fått en god klasse i år.

– De fulgte så godt med da jeg lærte dem hvordan man bretter sammen melkekartongene! sier hun entusiastisk, og legger til:

– Vel, bortsett fra Magnus som brettet kartongen ved å trampe på den. Jeg ble ikke lærer for å få migrene så tidlig på dagen.

På forhånd hadde elevene blitt bedt om å ta med seg en ting hjemmefra som betydde svært mye for dem. En av dem fikk spesielt mye oppmerksomhet for det han tok med.

– Jeg tok med meg onkelen min som trengte et sted å være. Et sted hvor ingen ville finne på å lete, forteller Magnus Vestvik (6).

Lyngård tror hun går noen spennende år i møte:

– Jeg er svært motivert til å jobbe med disse ungene. Hvis jeg gir dem spennende faglige utfordringer, vil de komme langt. Nå tenker jeg fremdeles ikke på Magnus som plutselig hoppet ut av vinduet med sin onkel. De hadde visst noe forretninger å ta seg av, og måtte låne rektors bil.

Følg 5080 på facebook, twitter og youtube.