Til tross for at Kallands latter er smittende, avholdes det så ofte konferanser ved hotellet, at personalet klarer å holde masken. (foto:flick.com/liberato)

Gjestene skvetter litt hver gang.

I hotellbaren på Thon Hotell i Tønsberg, har det siden kl 16.00 i dag kommet flere rapporter om høye latterutbrudd.

– Man skvetter litt hver gang, siden lyden er så skarp. Uansett hvor du er i baren, så høres den høy ut, sier en av gjestene som den siste timen har måttet ta pauser i samtalen hver gang latterkulene har rullet gjennom rommet.

Latteren stammer, ifølge flere uavhengige kilder, fra 47 år gamle Lisbeth Hjelmeland Kalland som akkurat et ferdig med et tredagers seminar med sin arbeidsgiver IKEA.

– Jeg tror Lisbeth har gledet seg lenge til å drikke vin og le høyt med skingrende stemme. Det har vært et tøft år for henne med nytt datasystem på jobben, lekkasje i kjelleren og hun selv har slitt med muskelknuter, forteller Kallands bror Jørn Hjelmeland.

Flere av kvinnens kollegaer forteller hun bedømmer seminarer ut i fra hvor mye man ler per dag.

– Jeg tror hun er fornøyd med helgens seminar. Hun hang seg veldig opp i et ord som ble sagt under foredraget i dag som kunne høres grovt ut. Så vidt jeg forstår, er det dette hun og et par andre tøyser med nå, sier en kollega som vil være anonym.

En av personene som lenge satt ved bordet med Kalland, forklarer nærmere:

– Vi snakket om at vi gikk glipp av Nytt på nytt på fredag, og Asbjørn foreslo at vi skulle lage vårt eget Nytt på nytt i baren. Hva skal ut? Jo, det ble det grove ordet hver gang. Vi satser på at kvelden blir en omvendt Gullrekke: Vi begynte med seriøs Skavlan-prat, gikk over til Nytt på nytt, og håper å avslutte med synging i karaokebaren.

Det har ikke lykkes 5080.no å komme i kontakt med Kalland, men kvinnen uttalte dette i forbindelse julebordet i fjor:

– Jeg ler fordi jeg har fri fra ungene, det er gøy å være på et nytt sted og fordi jeg forsøker å overdøve at jeg har lagt litt på meg i det siste. Dessuten får jeg både renset sjel og blære.