(foto: flickr.com/cmbellman)

– Et lite barn gråt og gråt.

Mona Gundersen rakk akkurat 12-trikken ned til sentrum da hun skulle ta den ukentlige catch-up-samtalen med en av sine beste venninner.

Samtalen, som var en blanding av spekulasjoner om hvilke venninner som får barn neste gang, hva slags drinker som ble inntatt på lørdagens vorspiel, og hva man angret på etter å ha våknet opp på søndagen, ble ført med en stemme medpassasjer beskriver som «gaffel på tallerken».

– Hunden min ble helt ustyrlig. Den sto og bjeffet og knurret og flekket tenner mot denne dama. Da hun begynte å le av en replikk i telefonen, la hunden seg ned og klynket. Nå har den sluttet å spise, forteller passasjer Kristian Olsen til 5080.no.

I løpet av samtalen sendte Mona bekreftende blikk til medpassasjerer, som om de syntes det var en sjarmerende samtale å lytte til.

– Da hun dama smilte til meg, prøvde jeg å gi henne «avslutt samtalen-blikket». Bak henne satt det jo en unge som gråt og gråt. Men hun dama med telefonen bare smilte mens hun pekte på telefonen og gjorde tegn til at venninnen hadde tatt 4 shots på lørdag, sier en hoderystende Ingvild Bomo.

Gundersen forteller at hun foretrekker å ta disse samtalene i det offentlige rom.

– Det kan jo være at jeg en gang deler vogn med en tv-produsent. Den gangen det skjer, er jeg sikker på at vi får vårt eget tv-program, så mye sykt som vi gjør hver helg. Har jeg fortalt at venninnen min drakk fire tequila på rappen på lørdag? Bartenderen stod bare der og måpte!