(foto: flickr.com/jesjon87)
(foto: flickr.com/jesjon87)

Hadde glemt hvordan det var.

Student Siri Bruvik (23) er for tiden hjemme hos sin familie i Molde, og tålmodigheten er i ferd med å ta slutt.

– Det begynner å tære på nå. Jeg har hørt alle historiene til mamma og pappa tre-fire ganger, og allerede kranglet med lillesøster for at hun bruker for lang tid på do, sier Siri Bruvik.

Det siste halvåret har hun studert i Bergen, og sakte men sikkert glemt hvor pinlig det er å se sine foreldre sprade rundt i undertøyet og le høyt av Home Alone.

– Jeg hadde også glemt hvor ofte mine foreldre ringer for å få vite ting som egentlig finnes informasjon om på nettet. Jeg mener, hvorfor stå 20 min i telefon-kø for å spørre om det er juleruter på lille julaften?

Etter et halvår som borteboer virker mors pynting til jul enda fjernere enn før, synes Bruvik.

– Hun tar jo helt av på de nissene! Hele mitt gamle rom er overpyntet med nisser. Jeg kan jo ikke være bekjent av å sove på et sånt rom. Og for ikke å snakke om de duftlysene på badet!

Bruvik er tydelig preget av situasjonen, og forteller at det hele spisset seg til da far insisterte på å ta det årlige julebildet av hele familien iført tullete julehatter.

– Jeg sa klart ifra om at en ting er om han går rundt med den rudolf-er-rød-på-nesen-capen hele julen, men jeg skal faen ikke avbildes med noe drit på hodet.

Stressnivået har nok økt ytterligere siden det ikke finnes døgnåpne butikker i nærheten, slik Bruvik er vant med fra Bergen.

– Jeg er snart tom for røyk og har jævlig lyst på chips. Jeg er flau over å tenke på at dette var mitt liv et halvt år tilbake. Nå vil jeg bare dra tilbake til Garage i Bergen og avvise fulle gutter som forsøker å sjekke meg opp.