(Skjermdump tv2.no)
(Skjermdump tv2.no)

Lærte mye av å delta.

Idol-dommer Kurt Nilsen er i disse dager i gang med innspillingen av en ny Idol-sesong. Som tidligere deltager i programmet, kan han sterkt anbefale programdeltagelse.

– Dette er noe alle burde gjøre hvis de får muligheten. Jeg hadde ikke vært der jeg er i dag – dommer på selveste Idol – uten Idol, sier Nilsen til 5080.no.

For ham innebar Idol-deltagelsen en stor mulighet til å vise seg fram for Idol-skaperne.

– Jeg lærte også veldig mye av å delta. Jeg tror jeg forstår hvordan det er å stå foran dommerne, noe jeg har fått bruk for senere som dommer.

Nå er Nilsen spent på om han kan finne en framtidig Idol-dommer blant årets deltagere.

– Går du med en dommer i magen, må du bare brette opp ermene og jobbe knallhardt. Hvis du aksepterer noen år som artist, kan drømmen gå i oppfyllelse: Du kan bli dommer.

Den tidligere artisten mener norske musikere er for dårlige til å bruke den musikalske karrieren som et springbrett til en jobb i tv.

– Man kan nå langt, selv med en kort karriere. Se bare på Gunnar Greve. Alle lo av ham da han var dommer i garasjen, og sa han skulle bli programleder og dommer og jeg vet ikke hva. Nå har han vist oss at det umulige er mulig. Alle kan komme på tv, hvis de bare har vært på tv.