(foto:flickr.com/jikamajoja)
(foto:flickr.com/jikamajoja)

Sjansen for å vinne er 50/50

I går stakk den kule mattetaperen, Alex Danielsen, av med førstepremien i Lotto. Danielsen har lenge kranglet med sin mattelærer om sannsynligheten for å vinne i lotto. Nå er den kule mattetaperen overlykkelig over å ha vunnet krangelen.

– Det er bare helt fuckings fantastisk! Sjansen for å vinne i lotto er selvfølgelig det jeg alltid har sagt: 50/50. Enten vinner du, eller så vinner du ikke. Greit, jeg tapte først en 20 til 30 ganger, men det var fordi jeg fikk taperhalvdelen. Nå derimot er jeg den ubestridte vinner, sier den kule mattetaperen.

Danielsens mattelærer, Kjartan Lunde Manger, fortviler over situasjonen. I ett år har Manger desperat prøvd å lære Danielsen og resten av matteklassen sannsynlighetsberegning.

– Jeg finner ikke nesten ikke ord. Hver tirsdag og torsdag har jeg prøvd å argumentere rasjonelt overfor Danielsens fleipete argumenter. Rett før sommerferien hadde jeg faktisk åtte femtendedeler av klassen på min side. Nå er nok alle igjen på lag med Danielsen, sier Manger oppgitt.

Danielsen stiller seg tvilende til at Manger hadde så mange elever på sin side.

– Manger regner helt feil! Alle vet jo at de kule i klassen teller for minst to personer, og nerder trekker ned. Dermed er det dobbelt så mange som støtter meg, mens brille-nerden Manger går hårfint i minus. Goldiggertegner (> red. anm.) peker mot meg, ler den kule mattetaperen.

Ifølge Danielsen må man være kul for å være smart, også innenfor matte.

– Matte er akkurat som alt annet i livet: den følger etter de kule. Hvis grafen din er kul eller funny, f.eks den ligner på en kuk, er den mer riktig enn kjedelige streiting-grafer, sier den kule mattetaperen mens han tagger en stor $-graf mellom y- og x-aksen.