(Skjermdump nrk.no)
(Skjermdump nrk.no)

– Feigt av regjeringen.

Det koker i FrP etter at det ble kjent at Mulla Krekar blir løslatt 1. februar i henhold til norsk lov.

– Det var ikke dette vi forventet da vi gikk inn i en regjering. Krekar-saken er en så viktig sak for FrP, at da får norske lover komme i andre rekke, tordner stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen.

Han mener det norske rettssystemet strider mot nordmenns rettsfølelse.

– Jeg tror folk har problemer med å forstå hvorfor Krekar kan spasere fritt rundt etter å ha sont ferdig sin dom. Han er en forbryter! At vi lar personer som har sittet i fengsel gå fri etter et par år, henger ikke på greip.

5080.no har snakket med flere i partiet som er skuffet over at regjeringen følger den rød-grønne oppskriften om å følge lovene. Det er tid for å prøve noe nytt, mener partiveteran Christian Tybring-Gjedde.

– Hvorfor skal vi her hjemme forholde oss til internasjonale forpliktelser i utlandet? Det er feigt av regjeringen, og jeg blir syk av det, sier han til 5080.no.

Den tidligere lederen av Oslo FrP mener Norge må slutte å stå med luen i hånden.

– Hvis vi følger de utenlandske reglene for hjemsendelse, må vi kreve at utlandet følger våre krav om å ta imot Krekar, fortsetter han, og forsikrer at mullaen vil bli satt på første fly ut hvis grasroten kommer i regjering.

Kritikerne får også støtte fra Mulla Krekar, som gjennom sin advokat kaller det demokratiske norske rettssystemet en skandale.