Medarbeider, Magne Kristoffersen, viser fram et av rommene CoRakel kan jobbe i når de snart får vite hva de skal jobbe med (foto: flickr.com/wovox)

– Viktig å vite hvilke tjenester vi leverer.

Konsulentfirmaet CoRakel har etter flere års virksomhet leid inn konsulentfirmaet Ernst & Yong for å avdekke sentrale områder ved driften av CoRakel.

– Hovedutfordringen for oss i CoRakel har de siste årene vært å finne ut av hva i helvete vi holder på med, sier administrerende direktør, Hilde Batser.

Batser tror det kan være nyttig for selskapet å få klarlagt hvilke tjenester CoRakel faktisk leverer til kundene sine.

– Vi vet at vi jobber opp imot bedrifter, institusjoner og… ja, kort sagt: opp imot andre som jobber. For å bli enda bedre, vil vi også vite hva vi jobber med som er så gjevt at noen lar oss jobbe opp imot med det.

Siden selskapet lenge har vært i tvil om sin funksjon, har det vært vanskelig å ansette kvalifiserte medarbeidere. Til nå har bedriften ansatt en økonom, en markedsfører, to journalister, tre ingeniører, to veterinærer og en møbelsnekker. Alle venter spent på å ta fatt på arbeidsoppgaver, og forhåpentligvis vil noen av de ansatte ha den rette kompetansen.

Ernst & Yong har jobbet intensivt opp imot CoRakel de siste ukene, og skal levere en rapport i slutten av neste uke. Stig Christensen i Ernst & Yong tror de har gode forutsetninger for å avdekke CoRakels virksomhet.

– Som konsultentselskap var vi selv lenge usikre på hva vi konkret holdt på med, helt til vi – etter mye konsulentvirksomhet – kom fram til at vi har et sterkt fellesskap bygget på felles verdier og et kontinuerlig fokus på kvalitet. Både i Norge og internasjonalt legger vi nemlig vekt på en kontinuerlig utvikling og forvaltning av kunnskap og tjenester innenfor alle våre forretningsområder. Med andre ord: Vi kunne sparke møbelsnekkeren.