(foto:flickr.com/penguinbush)
(foto:flickr.com/penguinbush)

– 40 meningsfulle år.

I Frognerparken samles i dag konspirasjonsteoretikere fra hele Norden for å feire 40-årsjubileet til den mest populære konspirasjonsteorien i dag: Teorien om at månelandingen var en bløff.

– Det har vært 40 meningsfulle år, sier arrangør og initiativtaker Truls Brakstad. Han har selv røykt hasj og konspirert i snart 30 år.

– Hadde jeg ikke kunnet grave meg ned i alle disse detaljene om månelandingen, hadde jeg bare vært en stusselig junkie. I stedet føler jeg meg som en stolt junkie, fordi jeg vet noe som andre ikke vet og fordi jeg iblant blir invitert på en eller annen messe – som jeg stort sett arrangerer selv.

Brakstad hevder at måneforskningen rettferdiggjør hans uortodokse døgnrytme.

– Alle gode forskere bør leve tett på sine forskningsobjekter. Man må skape mest mulig sunne, ja, jeg vil si nærmest religiøse, bindinger til det man forsker på.

Blant de inviterte til markeringen finner vi også dem som sår tvil som selve månens eksistens. Jørn Nikolaisen er blant dem:

– Månen er et våpen som projiseres opp på himmelhvelvingen av CIA. De bruker dette våpenet til å fucke med hodene våre. F. eks vet vi at månen senker og hever vannet, den får det til å blø ut av tissene til damene og den gjør enkelte mennesker til varulver. Hva faen er poenget med det? Annet enn å gi meg dårlige tripper?

Arrangementet begynner en gang etter kl 1800, da alle møtes ved statuen av Gustav Vigeland, bortenfor trærne. Hvis arrangørene ikke dukker opp med det første, oppfordres de fremmøtte til ikke å vente med å begynne å sjonglere og spille på didjeridooene sine.

Oppdatering, kl. 14: 20: Ordfører i Tromsø, Arild Hausberg, lanserer millionprosjekt for å skape verdenskjente konspirasjonsteorier om Tromsø. Prosjektet skal visstnok være helt unikt og hete «Tromsø 2018???»