Høgheim ber oss om å se på skyggen fra statuen i bakgrunnen, som helt tydelig er siluetten av en rakett
Høgheim ber oss om å se på skyggen fra statuen i bakgrunnen, som helt tydelig er siluetten av en rakett. (Skjermdump: youtube)

– Eneste forklaringen på hvor milliardene ble av.

I dag grilles Jens Stoltenberg i Stortinget om Mongstad-utbyggingen. Fredrik Høgheim (39) fra Kristiansand er ikke interessert.

– Det er et spill for galleriet. Selvfølgelig fikk ikke Stoltenberg-regjeringen gjennomført CO2-rensing på Mongstad. Det var aldri målet, heller, forklarer Høgheim.

Den erfarne konspirasjonsteoretikeren, som har spesialisert seg på månelandinger, mener Mongstad var en dekkoperasjon.

– Mongstad-prosjektet var en en klassisk «smoke screen». I virkeligheten foretok Stoltenberg en ordentlig månelanding. Hvis du gransker bevisene, er det egentlig ganske tydelig.

Milliarder av kroner er pumpet inn i prosjektet, uten noen synlige resultat. Høgheim har studert Stoltenbergs nyttårstale fra 2007, og mener det eneste svaret på hvor pengene tok veien, finnes der.

– Jeg holdt på å dette av stolen da jeg så det. Stoltenberg sier det jo der, rett ut: «Dette skal bli vår månelanding». Hvem sin månelanding? Regjeringens og høyst sannsynligvis CIAs månelanding, sier Høgheim om replikken han mener var et tegn til amerikanske myndigheter om at de skulle sette i gang arbeidet.

Når man begynner å nøste i trådene, er det flere ting som blir forståelig, forteller han. Blant annet SVs regjeringsdeltakelse.

– Hvorfor skulle miljøpartiet SV sitte i regjering og gå inn for et gasskraftverk? Stoltenberg trengte noen som kunne gi dekkoperasjonen troverdighet på miljø. SV må åpenbart ha gjort en avtale på bakrommet om å få bli med til månen.

Fredrik Høgheim regner med at opinionen snart vil erkjenne de faktiske forhold, nå som han har lagt frem sine beviser. Selv har han allerede rettet blikket mot den nye regjeringen.

– Jeg la merke til at Erna Solberg brukte sin nyttårstale til å be arbeidsgivere ansette folk med huller i CV-en. Jeg er ennå ikke funnet ut om det kan være en ordre om å ta imot hemmelige agenter som har vært borte noen år på oppdrag, eller om å ta imot romvesener som har kidnappet nordmenn og tatt bolig i dem.