(foto: flickr.com/jup3nep)
(foto: flickr.com/jup3nep)

Sverige opprettholder sin nøytralitet.

I løpet av kvelden har 5080posten fått bekreftet at konge og regjering nå flykter til London for å fortsette kampen mot svineinfluensaen. Regjeringen avviser at dette skyldes feighet, men hevder det er helt nødvendig.

– I dagens situasjon er det umulig å jobbe fra Norge. Sykdommen har rykket inn i landet, og hvis vi er friske kan vi fra London fungere som motivasjon for folk som ønsker å bli friske, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Slottet melder at flukten foreløpig har gått smertefritt, og at kongen og hans følge nå er på vei nordover.

– Vi vil selvfølgelig reise nordover ettersom dette er ei rute som er brukt med stort hell før, sies det i et telegram fra slottet.

Alternativer fluktruter ble undersøkt og forkastet, siden Sverige offisielt opprettholder sin nøytralitet, og enkelte rapporter hevder at svenske myndigheter lot influensaen passere fritt gjennom landet.

En gjeng yngre menn på Østlandet har rømt til skauen i frykt for å bli smittet. 5080posten kjenner til at disse gutta er villige til å kjempe mot okkupasjonen så lenge det trengs.

– Vi håper på å få sluppet vaksiner og Tamiflu ned til dem med fallskjerm så snart som mulig, sier Støre.

5080posten har bestemt seg for ikke å bli et propagandaverktøy for svineinfluensaen, og vil i framtiden sende nyheter fra en server i England:

– Vi oppfordrer alle der hjemme til å gå med munnbind og nisselue for å markere avsky mot okkupanten, sier 5080s sex- og samlivsspaltist Geir Brede.