Krf-lederen i en tydelig grå blazer Krf-lederen i en tydelig grå blazer (foto: flickr.com/trondheimhavn/)flickr.com
Krf-lederen i en tydelig grå blazer (foto: flickr.com/trondheimhavn/)

Vil ha flere typer tydelighet inn i partiet.

Leder i Krf, Knut Arild Hareide, er opptatt av at partiet skal fremstå med en tydelig profil. Spesielt i spørsmålet om et regjeringssamarbeid med Fremskrittspartiet, tror han det er nødvendig å vise tydelighet.

– Det Krf har vært veldig tydelige på, er at vi skal være et tydelig parti. Og da må vi være tydelige på at vi må snakke med alle, og tenke oss om på en tydelig måte, før vi lar velgerne ta en tydelig beslutning som vil ligge til grunn for en tydelig avgjørelse om et mulig regjeringssamarbeid, sa Hareide til 5080.no under dagens partilandsmøte.

Han tror landet er klart for et regjeringsskifte til høsten.

– Det er helt tydelig at de rød-grønne har gjort mye som er godt og tydelig. Samtidig har de gjort mye som vi er tydelig misfornøyde med. Derfor ønsker vi oss en ny og tydeligere retning. Enten som et tydelig opposisjonsparti, eller i koallisjon med tydelige partier som vil gjøre tydelige kompromisser med oss.

Siden han tok over for Dagfinn Høybråten, har han jobbet mye med å skjerpe partiets politiske profil.

– Et sentrumsparti må være tydelig, og vise at politikken går mot et tydelig sentrum. Det innebærer å si ordet «tydelig mange» ganger, slik at folk forstår at vi ikke er på vei ut på de utydelige ytterfløyene.

Dette er også bakgrunnen for at Krf nå vurderer å fjerne den kristne formålsparagrafen.

– Et tydelig kristent parti må også være tydelige på at vi ønsker oss andre tydelige medlemmer enn de tydelig kristne. Da kan man få flere typer tydelighet inn i partiet.

Selv har han også gått ut og gitt tydelig beskjed om hva han vil gjøre hvis partiet kommer i regjering.

– Da vil jeg gjøre en tydelig vurdering av situasjonen. Med så mange tydelige alternativer, vil det være utydelig å ta en beslutning allerede nå.