(foto:flickr.com/stevegrosbois)
(foto:flickr.com/stevegrosbois)

Moderne teknologi ødelegger.

Natt til søndag ble klokken skrudd en time tilbake. VG-journalisten, Ola Haram, er skuffet over at overgangen til vintertid ikke førte til noen morsomme eller pinlige situasjoner.

– Dette er det verste jeg har vært med på. I over et halvt døgn har jeg nå stått og speidet på samtlige togavganger på Oslo S. Ingen haster av sted, alle rekker togene med god margin, og selv de narkomane har stilt klokken, sukker Haram.

Ifølge Haram er dagene hvor man stiller klokken de mest attraktive arbeidsdagene blant VG-journalistene, nest etter 1. april.

– Sakene kommer liksom som perler på en snor. F.eks. i 1997, da man stilte til sommertid, var det en dame som ba mannen om å ta ut steken klokken 15. Han hadde selvfølgelig glemt å stille klokken og, haha, han svidde hele steken! ler Haram.

Moderne teknologi har imidlertid ført til at slike saker blir stadig sjeldnere. Mobiltelefoner og datamaskiner stiller nemlig seg selv, som regel.

Haram frykter at hvis ingen lenger roter med å stille klokken, kan det bety milliontap for den allerede hardt prøvede løssalgbransjen. Han ber myndighetene gripe inn:

– Man bør forby slike nymotens tekniske løsninger. Dessuten bør myndighetene flytte dagen vi stiller klokken til en dag hvor de selger øl i butikkene. Det vil gi grobunn til fortvilelse og aggresjon, og dermed også mange solgte aviser.

Skulle myndighetene iverksette et slikt tiltak, vet VG-journalisten hva han skal gjøre:

– Da skal jeg ringe til ambulansen og si at jeg har blitt overkjørt av 17-toget fra Bergen. Når ambulansefolka kommer, skal jeg le dem opp i trynet og si at «Det toget har ikke gått ennå!» Tenk dere den flotte saken det ville blitt: «Hvordan kan vi stole på at disse her kan redde oss, hvis de ikke kan stille klokken?» Viktig å være litt kritisk innimellom, vet du.