(Foto: flickr.com/ Tony Alter)
(Foto: flickr.com/ Tony Alter)

– Ikke grunnlag for å være skeptisk til internettskepsisen.

Jørgen Kristoffersen er skeptisk til klimaforskere som advarer mot global oppvarming.

– Forskerne sier at de er helt sikre, men på internett er det massevis av informasjon som sier det motsatte! Hvorfor er ikke denne informasjonen med i FNs klimarapporter? spør Kristoffersen, og fortsetter:

– Det er selvfølgelig fordi denne informasjonen ikke passer med forskningsresultatene.

Han mener det er viktig å være skeptisk, spesielt når enigheten er så stor som den nå er blant forskere.

– Hvis alle er enige, er det det samme som at ingen er enige. Jeg er skeptisk av natur, både til naboen og til bruk av bilbelte. Denne grunnholdningen gir meg et annet perspektiv på verden: Jeg tror ikke på ting som jeg er skeptisk til.

Kristoffersen har brukt mye mer tid på å lese klimaskeptiske internettkilder enn FNs klimarapporter, og konklusjonen er klar.

– Det er så mange gode argumenter for å være skeptisk til klimaforskerne, at jeg ikke finner grunnlag for å være skeptisk til denne skepsisen. Beklager alle forskere, men jeg velger å stole på sunn skepsis på internett og min egen sunne fornuft.

Den samfunnsengasjerte mannen hevder sågar at de fleste klimamytene kan knuses med sunn fornuft.

– Hvis forskerne vet så mye om hvordan klima kommer til å bli, hvorfor melder de ikke langtidsvarsel for mer enn en uke av gangen? Nei, se dét svarer ikke de høye herrer i FN på. Og hvordan kan global oppvarming føre til en ny istid? Sist jeg sjekket var det global nedkjøling som førte til istid, slår han fast, og legger til:

– Jeg vet at dere har en forklaring på det, men varme og is hører ikke sammen. Det burde dere vite.