solvik-olsen
(foto: flickr.com/41373183@N05)

Tar avstand fra FrPs politikk.

Mangeårig medlem av FrP, Ketil Solvik-Olsen, startet i dag et nytt politisk parti myntet på utenlandske journalister.

– Dette er en stor gruppe som tidligere har vært oversett i det politiske Norge (og som har oversett det politiske Norge, red.anm), sier Solvik-Olsen til 5080.no.

Det var ventet at den tidligere FrP-nestlederen skulle tilbakevise beskyldningene om at FrP er et høyreradikalt parti, på pressekonferansen som i dag ble avholdt foran et utenlandsk pressekorps.

I stedet presenterte altså Solvik-Olsen et helt annet parti, som tar avstand fra sentrale deler av FrPs politikk.

– Siv Jensen har omtalt høyrepopulisme som en hedersbetegnelse. Det gjør ikke vi. Dessuten tar vi avstand fra begreper som «snikislamisering», som har vært en del av FrPs retorikk i flere år, sa politikeren til verdenspressen.

Partiet, som har fått navnet Norway’s Progress Party, ble til da Solvik-Olsen arbeidet med å oversette FrPs partiprogram til engelsk for å rette opp utlendingenes bilde av FrP.

– Politikken så mye mer rasistisk ut på engelsk. Derfor begynte jeg å tenke, og kom til at det beste nok var å stifte et SV-liknende parti, forteller han.

FrP-ledelsen har sagt at det ikke vil samarbeide med det nye partiet. Og Siv Jensen tar avstand fra måten Solvik-Olsen karakteriserer FrP på:

– Det er respektløst overfor alle som er enig med FrP. Han bør si unnskyld. Norway’s Progress Party er et parti for eliten, og vi står altfor langt unna politisk til noen gang å samarbeide med dem.