(flickr.com/kristiladybug)
(flickr.com/kristiladybug)

Kopierte sjefenes atferd.

De fleste av oss drømmer om å gjøre det stort i arbeidslivet. Nå retter karrierekvinnen Rebekka Skagen en advarsel til alle dem som vil klatre raskt på karrierestigen: Hennes ansikt har blitt delvis deformert etter at hun i månedsvis gikk rundt med falskt smil.

– Jeg ser ikke ut! På høyre side av ansiktet mitt har smilemusklene låst seg i et stivt smil, mens på venstre side har smilemusklene kollapset. Ansiktet mitt kan best beskrives som et slags janus-ansikt, smil på høyresiden og surmunn på venstresiden, sier en fortvilet Skagen.

Skagen var midt i en strålende karriere ved Ernst & Young. Ved å kopiere den følelsesløse atferden til sine sjefer, manipulerte karrierekvinnen seg stadig oppover mot toppen.

– Jeg brukte alle triksene i boken. Falskt smil og latter, nedlatende tone mot alle under meg, og grei når jeg kunne tjene på det. Til slutt ble jeg så flink at jeg var fullt på høyde med de beste mennene.

I påvente av at leger skal fikse ansiktet, skriver karrierekvinnen og hennes mann, Peder Skagen, på en bok for andre karrierister.

– Boken inneholder gode råd om hvordan man tøyer ansiktsmusklene. Min mann står bak et kapittel om hvordan menn kan ta vare på den joviale latteren. Trikset skal være å daglig gurgle en mikstur av honning, ingefærsaft og whisky. Da triller latteren av sted.

Rebekka Skagen håper nå på en ny karriere bygget på sin egen mislykkede karriere.