(Faksimile: Kari Jaquesson på karijaquesson.blogg.no)

Advarer mot lettvinte løsninger.

I sin blogg går i dag trimdronningen Kari Jaquesson hardt ut mot dem som mener at ufordragelighet er medfødt:

«Det er ikke sånn at alle kan spy ut dårlig samvittighet over den norske befolkning. Man må selv være i god fysisk form for at moralismen skal ha noen effekt», skriver hun.

Overfor 5080posten utdyper Jaquesson:

– Medfødte sykdommer skyldes virus, og siden ufordragelighet ikke skyldes et virus, er det heller ikke medfødt. Man må ville det.

Ifølge treningsguruen er det ikke mye trening som skal til før man blir ufin og belærende. Hun foreslår tre ganger i uken med 4 intervaller og 15 repetisjoner. Bare med den mengden vil du bli kvitt mange kilo empati.

– Men jeg vil advare mot lettvinte metoder for å bli ufin. Forskjellige preparater som alkohol og narkotika har kortvarig effekt. Ved hyppig bruk, kan du oppleve at ingen lenger tar seg nær av dine utspill.

Jaquesson fremholder også viktigheten av å sette seg enkle mål.

– Tenk: «Klarer jeg å gjennomføre opplegget en måned, kan jeg rakke ned på hun tjukke stakkaren i kantinen.» Du vil da oppleve en slags lykkefølelse. Det er fordi kroppen skiller ut stoffet «skadefryd».

Hvis du ikke evner å bli Norges moralistmamma, har du ingenting å skylde på, hevder Jaquesson:

– Klarer du ikke bli kvalmest i Norge, er du en taper. Å være en taper er ikke medfødt, noe som gjør det til en enda større taper-ting å være.