(flickr.com/ilriccio)
(foto: flickr.com/ilriccio)

Nominert til SKUP-pris.

I en reportasje om sikkerhetstiltakene rundt Obamas besøk i Oslo, stilte NRK-journalisten, Martin Fjørtoft, et sikkerhetsspørsmål av typen man ikke får svar på, og endte opp med å ikke få et svar.

– Hele uken har jeg grublet på hvordan jeg kan stille et spørsmål om sikkerheten på en sånn måte at jeg fremstår som en uredd og gravende journalist, og samtidig gjøre det lett for politiet å ikke svare, sier Fjørtoft.

Fjørtoft fikk ideen til spørsmålet etter at han leide 90-tallsklassikeren, Line of Fire med Clint Eastwood, hvor Eastwood spiller en ansatt i Secret Service.

– Midtveis i filmen falt alle bitene på plass, og spørsmålet skrev praktisk talt seg selv: «Hva gjør politiet dersom en av Secret Service-folka roper ”GUN!”?»

Fjørtoft fikk ikke svar på spørsmålet, men har blitt hyllet av journalist-kollegaer over hele landet, og er nå nominert til SKUP-prisen i kategorien «Hardtslående spørsmål man ikke får svar på». Han må konkurrere med nominerte Anders Magnus som stilte statsministeren spørsmålet «Er du et udugelig menneske?», og Ernst A. Lersveen for å spørre Tom Nordlie «Bør du få sparken?».

Juryen har imidlertid mottatt klager på Anders Magnus kandidatur siden han visstnok ikke skal ha journalistiske intensjoner, men er en psykopat som får glede av å plage folk.

Magnus ville ikke svare på 5080postens spørsmål om han er en psykopat, men nikket anerkjennende til spørsmålsformen.