Foto: wikimedia.org

Langrennsstjerne Therese Johaug ble i dag tildelt Huaweis ærespris. Dette er den høyeste utmerkelsen man kan få i mobilselskapet og blir utdelt til Johaug for lang og tro tjeneste.

– Mottagere av prisen må ikke bare være god i sport, men også lojale og ydmyke, sa presidenten i Huawei Liang Hua under kunngjøringen. 

Brenner for Huawei

– Årets vinner har aldri latt seg påvirke av utenomkinesiske forhold, alltid stilt opp og vist en egen evne til ikke å stille kritiske spørsmål eller tenke selv.

Hua trakk også fram hvordan Johaug brenner for Huawei-saken. 

– Johaug har vært så dedikert at hun på et tidspunkt i 2016 gikk mot det internasjonale regelverket og smurte seg inn med doping!

Vil alltid finnes kritikere

Prisvinneren ønsker ikke å si så mye om prisen, men hevder hun bare lar seg sponse av det  landslagslegen sier hun må bli sponset av.

– Det vil alltid være noen som er kritiske. Det har Huawei allerede forutsett, basert på de store datamengdene de sitter på, sier Johaug til 5080.no.

Takker Johaug.

Også på dette punktet vanker det ros fra Liang Hua.

– Hun har alltid vært så flink til å bruke Huawei-telefonen og filmet ansiktet til de som er kritiske. Takket være henne har vi nå en bedre forståelse av hvilke ansiktsuttrykk dissidenter lager når de er opprørte. Dessuten kan vi i løpet av få sekunder gjenkjenne han VG-kommentatoren.

Prisen blir delt ut i Beijing i løpet av våren 2021 av den kinesiske presidenten Xi Jinping. I tillegg til en vakker jadestein får Johaug 100 000 norske kroner og livstidsmedlemsskap i den kinesiske kommunistpartiet.