(foto: flickr.com/13127611@N04)
(foto: flickr.com/13127611@N04)

– Enkle penger ikke nødvendigvis riktig vei, advarer kvinne i Bolivia.

Tre unge norske kvinner, som fikk i oppdrag å frakte et par sportsbager fra Bolivia til Norge, sier nå at jobben ikke var like god som den først så ut som.

– Hadde jeg visst hvor mye stress det ble, hadde jeg aldri giddet å ta denne jobben, sier en av de tre kvinnene som vil være «anonym inntil det motsatte er bevist».

Kvinnen, som er en sterk tilhenger av den minste motstands vei, forteller at hun i begynnelsen var svært takknemlig for å bli headhuntet av en jobbkonsulent på utestedet Fugazi i Oslo.

– Jeg var så lykkelig da vi fikk jobbtilbudet. Det minte meg om den dagen jeg vant på et skrapelodd, og fikk en gratis McMusic-cd i posten, sier den 20 år gamle kvinnen som fortsatt får McMusic-cder i posten.

Kvinnen, som nå sitter fengslet i Bolivia, ønsker å rette en skarp advarsel til alle som får liknende tilbud i framtiden.

– Selv om jobben er dritbra betalt, enkel å gjennomføre og du slipper å skrive under på masse papirer, så trenger ikke nødvendigvis alt å være i orden. Noen ganger er faktisk ikke gresset grønnere på den andre siden – det kan f. eks henge høyt og være surt.

Den fengslede kvinnen får støtte av sosiale medier-ekspert Thorstein Moen som har startet sitt eget firma.

– Jeg trodde man bare trengte å være veldig aktiv på twitter og facebook, så ville pengene strømme inn. I stedet har jeg pådratt meg en lei senebetennelse og stor gjeld. Jeg føler veldig med de tre jentene i Bolivia siden det er en menneskerett å tjene penger uten å anstrenge seg.

Oppdatering kl 13: 07: Et enkelt og billig programkonsept viser seg nå å være for enkelt og billig til å bli bra. Det sier Kyrre Holm Johanessen, programleder i Desken på NRK 3.

Følg 5080 på facebook, twitter og buzz.