– Skal vi tillate det jeg tror skjer på Grünerløkka? spør artikkelforfatteren. (foto: flickr.com/stacylynn)

Av: Britt Christine Jensen, 24 år

La det være helt klart: Jeg har aldri vært på Grünerløkka, og ikke kommer jeg til å dra dit, heller. Jeg har ikke noe behov for det. Det ville vært umulig for meg å identifisere meg med det som skjer på Grünerløkka, tror jeg.

Jeg tror at på Grünerløkka sitter det folk som drikker kaffe latte og løser verdensproblemene. Og det har jeg trodd lenge. Har det noen gang falt disse menneskene inn å bytte ut kaffebegeret med en spade? Nei, jeg tror ikke det. Og det gjør ikke vennene mine heller.

Det er nok disse holdningene som gjør at så mange i Norge hater Oslo. Tross alt bor det mange ganger flere mennsker i resten av landet enn i Oslo-området, tror jeg. Da blir det for galt at Oslo bare skal få og få når de ikke kan ta i et tak på Grünerløkka.

Forøvrig tror jeg at Jens Stoltenberg bor på Grünerløkka. Og Støre. Eller kanskje ikke på selve Grünerløkka, men Grünerløkka-åsen. Men kaffe latten sin, den drikker de selvfølgelig på Grünerløkka, alle som en.

Jeg tror dessuten ikke det har vært noen utvikling i kaffekulturen på Grünerløkka siden latte ble et skjellsord på slutten av 90-tallet. Ganske rart i grunnen, når de skal være så kreative der nede.

Vel, dette er bare noen av de mange tingene jeg har gått rundt og trodd på en stund, og som nok aldri blir korrigert. Mange vil sikkert oppfatte meg som krass, men noen må fortelle keiseren at han ikke har klær på. Han løser nemlig ingen verdensproblemer (noe som er ganske rart, med tanke på hvor lenge de har drukket kaffe latte der nede). Jeg håper vi med dette kan revurdere statsstøtten til Grünerløkka.

Det var alt jeg hadde å klage på i dag, tror jeg.

Hør oss oppsummere nyhetsuken her:

Abonner: