Vil oppleve autentisk norsk liv.

– Fantastisk! Akkurat som reisehåndboken beskriver, jubler japanske Yukio Iwamasa.

Hver morgen ankommer busslaster med japanske turister Strömstad  i Sverige – alle for å oppleve Norway in a nutshell.

– Dette er et av høydepunktene i ferien! Vi har allerede sett en forfyllet mann med åpen skjorte som skriker til barna sine, Bærums-ungdommer i bar overkropp, og en nøttebrun dame kun iført høyhælte sandaler og Fredrikstad-drakt, sier Iwasama entusiastisk.

Norway in a nutshell i Strömstad  starter ved det imponerende Systembolaget i utkanten av Strömstad, for så å gå til den vakre og fargerike Godis Fabrikken, og avsluttes ved det tradisjonelle Systembolaget i sentrum.

Siri Kristiansen ved Innovasjon Norge er kjempefornøyd med foreløpige besøkstall for sommeren.

– Det går over all forventning. Det har nok å gjøre med at man i Strömstad virkelig finner det autentiske norske livet, sier Kristiansen som kan røpe at Japan Travel Bureau (JTB) har planer om å sette opp direkteruter fra Japan til Gøteborg.

Iwamasa mener Norway in a nutshell er en storartet opplevelse:

– Man klyper seg i armen. Før jeg fikk se dem med mine egne øyne, må jeg innrømme at jeg ikke helt trodde det fantes et slikt folkeslag. Men nå står jeg altså her og ser på en full drammenser som har forvillet seg inn i den altfor trange Strömstadelven med en gigantisk seilbåt. Det er ganske utrolig, synes hun.

Inntrykkene fra turen har allerede satt sine spor i den japanske turisten.

– Selv om de virker veldig primitive, har vi nok mye å lære av nordmennene. Spesielt er jeg fascinert av at man har gjort hele nabolandet til sitt tjenestefolk gjennom flatfyll, fråtsing og gyselige hyttebygg. Det er kanskje ikke den mest humane krigføringen, men den bærer tydeligvis frukter, sier hun imponert, mens en pensjonert sarping ber henne pelle seg ut av landet.

Følg 5080 på facebook, twitter og youtube.