(Foto: flickr.com/nve)
(Foto: flickr.com/nve)

Alle ISDN-linjene nede.

Det isolerte tettstedet Breifjord har blitt isolert av et stort leirras som gikk over den eneste veien inn til bygda i går. Ordfører Tobias Akselsen beskriver situasjonen som alvorlig for den lille bygda på grensen mellom Troms og Finnmark.

– Vi klarer oss, men det tærer på. Internett er nede siden ingen av ISDN-linjene fungerer. Bortsett fra den på biblioteket, da, men biblioteket har dessverre stengt for sommeren. Han som har nøkkel har dessuten dratt hjem til Tromsø.

Ordføreren roser befolkningen for måten de har møtt den ekstreme situasjonen på.

– Ettersom strømmen har gått, har den lokale Showtime-filialen sagt at ingen vil bli ilagt gebyr for å returne filmer som ikke ikke er spolt tilbake. Kari i svingen har invitert til fondue-kveld for å holde motet oppe. Alle gjør det de kan, det er flott å se.

For flere av innbyggerne i Breifjord er det ekstra surt at raset fant sted rett før helgen, siden det innebærer at lørdagens Babel Fish-konsert blir avlyst.

– Hvis vi får tak i batteri til kameraet, må vi igjen vise opptak av da D’sound var her i fjor, sier Christer Eilertsen som driver kulturhuset.

Nå mener ordfører Akselsen at statsministeren må trå til.

– Det finnes et Norge utenfor Oslo! Bondevik må følge med i timen, ikke bare røyke sigarer med den amerikanske presidenten, sier Akselsen før personsøkeren piper og han må legge på.

OPPDATERING KL 13.03: Det meldes at ingen i Breifjord får inn TV2. De første rapportene om problemet kom i 1992.