(Foto: Elizabeth Brixton)
(Foto: Elizabeth Brixton)

Dramatisk fall i smarte samtaler.

Under et middagsbesøk i Bodø i går kveld, oppstod en samtale som alle gjestene syntes var både stimulerende og interessant.

– Jeg lurte på om George Clooney spilte hovedrollen i Fantomet-filmen fra midten av 1990-tallet. Et par av de andre gjestene var imidlertid overbevist om at det var Ben Affleck, og så var diskusjonen i gang, forteller Maria Angell til 5080.no.

Gjestene begynte straks å mimre seg bakover i karreriene til de to skuespillerne for å teste hvilken hypotese som virket mest sannsynlig.

Maria mente tydelig å huske at hun var sjokkert over nyheten om at Catherina Zeta-Jones var blitt sammen med Michael Douglas, siden Zeta-Jones nettopp hadde spilt i Fantomet mot akkurat Clooney. Dette ledet så til en prat om hvor god Douglas var i Young Guns.

– Det var ganske gøy, inntil Arnstein fisket frem mobilen og googlet seg fram til at det var Billy Zane som spilte Fantomet, og Emilio Estevez som var i Young Guns.

Etter denne hendelsen falt samtalens nivå dramatisk, og gikk over til å handle om navnet Clooney var en blanding av «clown» og «looney».

Liknende rapporter kommer nå fra hele landet, sier Kristian Kolbeinstveit i Kulturdepartementet.

– De siste årene har pisspreik økt med 80%. Økningen skyldes i stor grad smarttelefonene, som gir lite rom for interessante diskusjoner. Vi har ikke sett en slik nedgang av smarte samtaler siden Svartedauen herjet landet.

Vennegjengen av historiestudenter som møtes til Historisk forening en gang i måneden på Den gamle major i Oslo, har allerede gitt opp. Det forteller leder Åse Marie Holm.

– Vi drikker bare øl og lager ordspill. Eller, ofte leser vi opp morsomme ordspill fra twitter. De er ofte bedre.