(foto: flickr.com/carlos_en_esos_mundos)

Emballasjen må fjernes.

Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talskvinne, Lise Christoffersen, sitter i partiets integreringsutvlag. Hun hevder integreringsutvalget er nær ved å konkludere med hvordan Norge bør behandle burka-kledde innvandrere.

– Innvandringsenheter som er ikke-kompatible med det norske samfunn må modifiseres slik at enhetene kan anvendes. Trinn 1 i modifiseringsprosessen er å fjerne emballasjen enheten kom til Norge med, sier Christoffersen.

Hun tror burkaen er et hinder for at innvandrerkvinner blir en del av det norske samfunnet.

– Hvis man ikke fjerner all emballasjen, kan nødvendige oppdateringer av kultursystemet ikke gjennomføres optimalt. På sikt vil dette føre til at innvandreren opererer tregere enn nødvendig er for å prosessere norske arbeidsoppgaver.

Ap-representanten er likevel klar på at et burkaforbud ikke er nok for at alle innvandrere kan bli integrert i det norske samfunnet.

– På ingen måte. Hvis f. eks. matlukten fra innvandrerenheten ikke virker i norske trappeoppganger, er dette et tegn på at enheten tilhører feil kulturell sone. Innvandreren må da returneres til avsender.