(foto: flickr.com/damiel)

Konkurransetilsynet reager.

En butikkeier i Bunnpris-kjeden er tiltalt for å ha gitt ulovlig informasjon til et familiemedlem. Butikkeieren har i to år drevet butikk på Tøyen, og skal ha opplyst sin fetter om at butikken ikke har lave priser, slik navnet lover.

– Butikkeierens fetter har fått en annen informasjon enn andre aktører i markedet. Dette er innsideinformasjon og sterkt konkurransevridende, sier Jonas Gade Eidsnes i Konkurransetilsynet til 5080.no.

Konkurransetilsynet fattet mistanke da fetteren plutselig begynte å kjøpe store kvanta dagligvarer på Rema 1000 like bortenfor Bunnpris-butikken.

– Vi la beslag på fetterens mobiltelefon, og fant en tekstmelding fra Bunnpris-eieren hvor det stod: «Nei, hehe, eggene er heller ikke så billige. Vet ikke hvorfor vi heter Bunnpris, egentlig. Er gode på åpningstider og beliggenhet, ikke så mye annet».

Butikkeieren er tidligere mistenkt for å ha gitt insideinformason til sin mor om at det var lett å gå seg vill i Bunnpris-butikkene, men saken ble henlagt pga bevisets stilling.

Butikkeieren sier gjennom sin advokat, at det ikke dreier om informasjon som er skjult for offentligheten.

– Prisene er tilgjengelige for alle som er villig til å lese av prislappen i butikkhyllene, og saumfare de uorganiserte hyllene etter varen som samsvarer med prislappen.