Foto: flickr.com/pgautier

Etter en lang og avslappende ferie på hytta kan hytteeier Lasse Karstad Grindheim bekrefte at han er klar for å møte hverdagen på hjemmekontoret igjen.

– Nå kan jeg nesten ikke vente med å ta fatt på noen lange dager på sofaen. Der skal jeg både, jobbe, sove, spise og endelig fullføre siste sesong av Friends, forteller en uthvilt Grindheim. 

Godt å komme seg bort

Den 48-årige drammenseren opplyser at han allerede har varmet opp til arbeidsuken med å duppe litt av i bilkøen ved Hønefoss. Overfor 5080.no stadfester han at det har vært en svært avslappende ferie, og at det var godt å komme seg bort fra byen.

– Jeg trengte dette. De siste dagene før ferien visste jeg ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Skulle jeg ligge på sofaen i stua, i senga på soverommet eller i sovesofaen på gjesterommet? Det ble for mye å ta stilling til, og jeg måtte bare komme meg vekk.

På hytta på Gol kunne han benytte en helt ny sofa, i tillegg til noen utemøbler på verandaen, samt en badestamp like ved annekset.

– Jeg vet ikke hva jeg skulle ha gjort uten denne pausen. Jeg tror jeg kunne blitt litt lei av å ligge, faktisk.

Faglig begrunnet

Dr. Hanne Jagland, nakke- og rygg-spesialist ved UiOs ortopediske institutt, gir sin fulle støtte til hytteeierens løsning, og bekrefter betydningen av å variere mellom sofaene.

– Vi har flere studier som viser hvor viktig det er å bevege seg mellom ulike horisontale flater. Noen ganger kan det være gunstig å bare flytte sofaen til et annet rom eller skifte teppe, forteller Jagland.

Hun påpeker at påsken også kan ha vært godt for nordmenns kosthold.

– I stedet for å bare ligge hjemme og spise sjokoladeplater, er det nok mange som har lagt om til en diett av sjokoladeegg. Psykologisk er det også en gunstig avveksling å tørke seg rundt munnen med påskeservietter i en uke.

Tilbake til hverdagen

Nå tror Grindheim at vi alle er klare for å gi det lille ekstra fram til sommeren etter å ha vært på hyttene våre. 

– Med mindre man har ligget på sofaen hjemme hele påsken. Da bør man ta en ukes ferie i bilen i garasjen.