(foto: flickr.com/wve)

Ble lenge stille i bilen.

Ekteparet Ekeberg fikk i går god kontakt med sin sjåfør da han kjørte dem til Rica Hotell i Kristiansand.

– Vi hadde vært ute og spist middag i forbindelse med en konferanse vi deltok på. Arrangørene hadde ordnet med transport, og det var slik vi kom i snakk med den joviale sjåføren Stian, forklarer Hjalmar Ekeberg.

Sjåføren ga dem flere gode tips om hva man kan gjøre i Kristiansand, og hvordan man kan få tak i latterlig billige billetter hos Lufthansa.

– Etter hvert dreide samtalen seg inn på SSBs prognoser for innvandring til Norge, og da begynte samtalen å gå litt tråere, sier Gudrun Ekeberg.

Ifølge ekteparet, skal Stian ha uttrykt vemmelse over at hele Norge snart ville bli befolket av 50% muslimer. Forsikringer om at det bare var snakk om 40%, og det bare i Oslo, var ikke nok til å roe ham ned.

– Vi rakk ikke engang å presisere at SSB snakker om innvandrere i helhet og ikke muslimer, før han ytret ønske om å minelegge grensen og bytte ut omskjæring med kastrering av muslimene.

Da Gudrun Ekeberg forsøkte å pensle samtalen inn på Lufthansas billetter igjen, kommenterte sjåføren at disse tilbudene ikke burde gjelde for muslimer som ville til Norge.

Selv hevder Stian han er godt fornøyd med turen.

– Det ble stille ganske lenge, siden jeg ga dem noe å tenke på. Dette var jo opplysniger som var nye for dem. Du trenger ikke være akademiker fra Oslo på konferanse for å tolke forsidene til VG.