Dette innlegget inneholder skribentens personlige mening, og er ikke kvalitetsvurdert av vår redaksjon.

Det nærmer seg valg, noe som skaper enda mer problemer for oss unge. Det er sikkert mange partier som er gode, men vi unge vil jo bare stemme på det beste. Vi er utålmodige og føler livet er for kort til å kaste bort stemmer på halvgode partier. 

Sviktet

Skolen skal forberede oss på livet. Her lærer vi alt vi skal kunne for å fungere optimalt i verden. Vi lærer f.eks. hva som er de riktige svarene på eksamen og nasjonale prøver. Men når vi nå står foran den viktigste prøven i livet vårt – valget – selve hjørnesteinen i demokratiet, så har skolen sviktet fullstendig. 

Det er ingen som har fortalt meg i løpet av mine 13 år på skolen hvilket parti som er det beste. Og da mener jeg det aller, aller beste. Hva er svaret? Vi unge har mye å tenke på med både klimakrise, utseendepress, karakterer, bolig og kunstig intelligens. Da blir det for mye hvis vi skal tenke på politikk i tillegg! Vi har en hektisk hverdag med mange aktiviteter etter skoletid, og har rett og slett ikke tid til å finne svaret selv. Når skal vi gjøre det, liksom? Mellom karaten og fotball-treningen?

Stress

Vi unge blir stresset og utrygge av at politikerne ikke gir oss svaret. Hvorfor kan de ikke bare være ærlige og si hvilket parti som er best? Dette er det siste vi unge trenger nå med tanke på skolestart, en viktig cup til helgen og at hunden vår må opereres.  

Jeg håper at når man leser dette, så blir vi unge tatt mer på alvor. Kjære politikere: Våkn opp, lytt til oss unge og gi meg svaret! 

Jonas McGregor, 27 år – Nordstrand, Oslo

Hør oss oppsummere nyhetsuken her:

Abonner: