Frank Øvrebotn kommenterer

Frank Øvrebotn forteller hva som egentlig foregår.

Flere har vært kritiske til timingen for avsløringene av Roger Ingebrigtsens forhold til en 17 år gammel ungdomspolitiker. Var det en drittpakke? Jeg er ekspert, men jeg er ekspert på ledere og ikke på 17-åringer. Derfor velger jeg å kommentere Ingebrigtsens rolle.

Fra et ledelsesperspektiv var ikke timingen optimal. Jenta var riktignok over den seksuelle lavalder, men vi må si at Ingebrigtsen burde ventet til hun var eldre. Hvilke motiver hadde så Ingebrigtsen for å innlede et samleie med en såpass ung jente? Kunne det være at han hadde noe å tjene på det?

Det er slike spørsmål vi må tørre å stille for å skjønne hva som egentlig foregår i Troms Ap nå. Bakteppet for det hele er nemlig en politisk maktkamp. Ingebrigtsen og jenta var politiske rivaler: De kjempet begge om topplasseringer på Aps liste. Ved å tilnærme seg den lovende AUF-eren for syv år siden – som Ingebrigtsen skjønte ville bli en farlig rival i fremtiden – fikk han det som han ville: Jenta er nå borte fra nominasjonslistene.

I tillegg har Ingebrigtsen gjennomført en politisk henrettelse av hennes venn, Martin Henriksen. Han kan aldri bli førstekandidat for Troms igjen. De som ikke vil se den siden av saken, er naive.

Dessuten: Ingebrigtsen var selv involvert i Tromsø 2018. Med denne saken har han klart å skape nytt fokus på nordområdene, kanskje for å berede grunnen for en ny OL-søkndad?

Slike spørsmål må være lov å stille. Hvis ikke, har jeg ikke noen spørsmål å stille.