(Foto: flickr.com/craigmurphy)
(Foto: flickr.com/craigmurphy)

– Etter et par dager er den alltid borte fra brøytekanten.

Hundeier Jan Kristoffersen i Mo i Rana er glad det er vinter og snø, siden han da slipper å plukke opp bæsjen etter hunden.

– Jeg er vanligvis nøye med å plukke opp etter henne, men nå er det det vinter. Da gjør snøen jobben for meg, forklarer Kristoffersen.

47-åringen har hatt hund i mange år, og skjønner ikke dem som går rundt med hundepose i vinterhalvåret.

– Raja gjør fra seg her i brøytekanten hver uke, og etter et par dager er bæsjen alltid borte. Den eneste forklaringen, er at snøen pakker bæsjen i en pose for så å kaste den i nærmeste søppeldunk.

Lenge trodde han faktisk at dyr ikke bæsjet om vinteren.

– Jeg antok at endetarmen deres gikk i dvale. Det var ikke før jeg fikk hund selv, og så med egne øyne at hunder bæsjer om vinteren, at jeg la to og to sammen: snøen rydder opp.

Når våren kommer, er imidlertid Kristoffersen blant dem som irriterer seg over andre hundeeiere.

– Overgangen er tydeligvis stor for mange. Det virker som de glemmer at snøen ikke er der lenger, og derfor lar være å plukke opp etter hunden. Spesielt her hvor det er brøytekanter nå, her ligger det alltid masse hundebæsj når snøen smelter, raser han.

– Til og med på plenen min! Akkurat i det området hvor Raja står i bånd. Det er ganske hensynsløst. Og flere ganger har jeg oppdaget at noen har bæsjet flate bæsjer under skoene mine.

Hør oss oppsummere nyhetsuken her:

Abonner: