(Foto: Høyre)
(Foto: Høyre)

– Har nulltoleranse for å bli arrestert.

Stortingspolitiker Erik Skutle vedgår i kveld å ha blitt arrestert og siktet for bruk av cannabis. Han beklager arrestasjonen på det dypeste.

– Vi ser svært alvorlig på dette. I Høyre har vi nulltoleranse for å bli tatt for narkotikabruk, meddelte Høyres Trond Helland, foran et stort pressekorps som ikke har blitt arrestert for sitt hasjbruk.

– Samtidig er det viktig å ta vare på Skutle, og hjelpe ham slik at han ikke blir tatt igjen, fortsatte Helland.

En erfaren kommentator som aldri har hatt problemer med politiet for sine små brudd på loven, mener det er klokt av Skutle å innrmømme arrestasjonen.

– Det er ikke første gangen en person i Høyre er tatt for narkotika. Men jeg tror det er viktig å huske på at dette kan skje alle, uavhengig av posisjon i samfunnet, sier kommentatoren, som mener Skutle kan gi personer som er pågrepet et ansikt.

Den pågrepne Høyre-politikeren skal være innblandet i narkotikaskandalen fra de videregående skolene i Bergen. Over 30 personer er arrestert i saken som begynte med at foreldre, elever og lærere meldte fra om et gjennomsnittlig bruk av hasj på skolene. Inspektør Stig Hammersland ved Sandsli videregående, forklarer:

– Da vi så tallene, skjønte vi at noe måtte gjøres. De var offentlige og da måtte vi koble inn politiet og si at dette var en stor overraskelse.

Politiet i Bergen, som aldri har innrømmet bruk vold eller ulovlige metoder, vil ikke kommentere detaljer i saken mens etterforskningen pågår.