(Skjermdump: netflix.com)
(Skjermdump: netflix.com)

Ok dialog, men veldig troverdig monolog.

Den amerikanske tv-serien House of Cards har slått godt blant politikere, både i USA og i Norge. Stortingsrepresentant Finn Vegard Boltesjø, tror mange kjenner seg igjen i det politiske dramaet.

– Det er jo ikke akkurat sånn det foregår, men mye er veldig likt. Jeg kjenner igjen de politiske dilemmaene, formidlingen av ensomheten på toppen, at Frank snakker med seg selv og dreper journalister, forklarer han og legger lurt til mens han ser seg i speilet:

– Spesielt realistisk er det som skjer med dem som fatter mistanke om at jeg har drept noen.

Han tror personene bak serien må ha studert det politiske livet nøye.

– Dette er folk som kjenner politikken godt. Dialogen er ok, men monologen er helt på merket, fortsetter han og legger til for seg selv:

– Det beste med mennesker, er at de kan stables så lett.

Boltesjø mener House of Cards er god fordi den løfter frem viktige etiske spørsmål.

– Også tror jeg den kan være med på å skape økt interesse for politikk og oss som holder svulstige taler for oss selv. Veien til makt er brolagt med hykleri og ofre, sier han, med den siste setningen inn i speilet.

Når 5080.nos reporter spør hva han mener med den siste kommentaren, får vi beskjed om å møte ham i kveld på Stortinget t-banestajson, akkurat ved den gule linjen.

Så er med ett intervjutiden ute. Boltesjø må i et komité-møte, og haster avgårde, nesten like stilfull som Frank Underwood selv. Ut av caféen og over gaten til en ventende bil. Og neimen ser det ikke ut som han kveler en liten hund på veien.