Forsinkelser knyttet til denne traileren. Skjermdump: youtube.com

Vegard Sønstebø, som for tiden disponerer hjemmekontor i sin konsulentjobb for Equinor, har måttet utsette en hasterapport med noen få minutter.

– Jada, jeg skal få gjort det innen fristen kl 13. Jeg må bare få gjennomført noe forefallende onanering, sier en knapp Sønstebø på telefon til 5080.no.

Sønstebø beklager at en hasterunk kom inn midt i arbeidet med å ferdigstille rapporten.

– Jeg trodde jeg hadde tatt hånd om det tidligere på dagen, men noen timer senere meldte det seg dessverre nye behov, forklarer han.

Full tillit

Bedriftsledelsen fikk litt over kl 12 melding om at Sønstebø ferdigbehandlet en reportasje om nakenscene i den nye sesongen av Hjem til jul.

– Vi var selv innom VG Nett og så videoen i morges, og forstod at en slik situasjon kunne oppstå. Vi har full tillit til at Vegard klarer å sluttføre prosessen i tide. Det har han klart før, sier avdelingsleder Trude Meisingset.

For tre uker siden, første dagen Sønstebø disponerte hjemmekontor, klarte han nemlig å utføre flere hasterunk mellom hastekonferanser på Teams.

– Det var ingen kunder som la merke til noe, eller lurte på hvorfor han var andpusten og rød i kinnene. Ikke engang da han begynte samtalen med å bære PC-en ut av soverommet, var det noen som reagerte.

Planen klar

Selv har Sønstebø planen klar for hvordan han skal få utnyttet tiden best mulig.

– Et vellykket hasterunk handler om å dele opp prosessen i ulike delmål, forklarer han og utdyper:

– Jeg låser alle dører, slik at jeg ikke blir distrahert av tanker om at det kommer noen hjem. Og så konsentrerer jeg meg om den aller mest sexy scenen i traileren. Ingen tilfeldig trykking for å se på andre videoer. Og jeg skal bare tenke på Linn Maren fra klassen på videregående. Ingen av de andre.

Får ros

Bedriftspsykolog i NHO, Berit Nygård, roser mannens gjennomføringsevne.

– Hvert år taper bedrifter i Norge store summer på ineffektiv runking i forbindelse med hjemmekontor. Hvis alle hadde hatt like driftige drifter som Sønstebø, kunne man spart mange årsverk.
I en SMS til 5080.no sier Sønstebø at han foreløpig har kontroll på situasjonen så lenge det ikke dukker opp noe hastedansing foran speilet.