(Foto: flickr.com/jdickert)
(Foto: flickr.com/jdickert)

10 gode råd for deg som liker å gjøre ting selv.

Stadig flere brygger sitt eget øl hjemme, og det er ikke uten grunn: Å bli alkoholiker hjemme i sin egen stue går fort, er enkelt og ikke minst veldig gøy. Her er 10 ting ved alkoholikertilværelsen du ikke trenger å forlate huset for å gjøre.

1. Bak din egen loff. Mange alkoholikere foretrekker å drikke rødsprit, men for at rødspriten skal drikkes, må den siles gjennom en luftig loff. Å bake sin egen loff er lettere enn du tror. Du trenger bare mel, vann, gjær, smør og litt salt. Pass på at deigen hever på et lunt sted i en time før du elter deigen og former brødet. Etterhev i 15 min før steking på 200 grader. Sånn, du har nå en fin og luftig loff som du kan helle rødspriten gjennom. Slurver du med hevingen, vil mye sprit bli værende igjen i brødet og du får mindre rødsprit å drikke.

2. Brygg ditt eget øl. Dette er gøy og du kan finne ut hvordan du gjør det ved å lese alle andre magasinartikler produsert i 2015. Et stort pluss med å brygge øl hjemme, er at du slipper å forholde deg til sjenkeregler eller tidene for ølsalg i butikk. Og ingen blir vel sure hvis du stjeler øl fra deg selv!

3. Rope utenfor vinduet. Mange alkoholikere liker å stå og rope utenfor vinduer midt på natten, men det trenger absolutt ikke være noen andres vindu! Har huset ditt et vindu, kan du rett og slett stille deg utenfor det og rope «Slipp meg inn! Espen! Slipp meg inn!» så mye du vil. Fordelen med å rope utenfor ditt eget vindu, er at du kan rope helt uforstyrret. Ingen kan stoppe deg, med mindre du fremdeles bor sammen med familien din.

4. Pisse på din egen trapp. Når man er alkoholiker er det ikke uvanlig å pisse på en trapp. Fordelen med å pisse på din egen trapp, er at du kan gjøre det både om kvelden og på dagtid. Du trenger altså ikke vente til det blir tomt i gatene. Dessuten trenger du ikke lete etter en trapp når naturen kaller. Bare åpne opp døren og la det stå til.

5. Bygg om sengen din til en hard benk. I stedet for å sove på en benk ute i en kald park, kan du bygge om din egen seng til en hard benk. Bare ta bort madrassen og legg en stor helle eller kryssfinérplate over sengen. Kryssfinérplater kan f.eks. kjøpes på Kryssfinérspesialisten hvor de har mange ulike tresorter og størrelser. Send dem en mail, de kan tilpasse platen til akkurat de behovene du måtte ha.

6. Spill av NSB-meldinger over stereoanlegget. Slik får du følelsen av å være på en togstasjon hele dagen. Slike meldinger kan man laste fra Pirate Bay.

7. Kjøp et glass rødbeter. Kok dem så opp slik at det meste av væsken fordamper og stikk nesen nedi. Vips, så har du fått en god og rød hjemmelaget farge på nesen! Pass på å ikke avkjøl vellingen. Når du forbrenner nesen holder nemlig rødfargen lengre.

8. Du kan også med enkle grep gjøre ditt eget hus om til et ekte forlatt hus som du kan oppholde deg i. Alt du trenger er et brekkjern, hammer og spikre, samt noen sponplater. Bruk brekkjernet til å åpne opp veggene og riv ut isolasjonen. Har du maur i hagen, kan du putte dem inn i veggen. Hammeren bruker du til å knuse rutene og til å spikre opp sponplater foran de ødelagte vinduene. For å sette en ekstra spiss på det hele, anbefaler vi deg å rive opp malingen på veggene. Til dette kan du bruke en lukerake eller en kløpinne.

9. Lag ditt eget mikro-AA-møte! Hvem har sagt at du må forlate huset for å delta på et møte i Anynome Alkoholikere? Dette kan du likesågodt holde hjemme, sier vi. Alt du trenger er noen stoler og noen andre mennesker. Vær obs på at det er viktig å bevare anonymiteten, spesielt hvis de andre møtedeltagerne er fra din egen familie.

10. Fyll badekaret med jord. Se så! Nå har du fått din helt egen grøft som du kan ta formiddagsluren din i. Og det beste av alt: ingen kommer til å pirke borti deg og si at «nå må du bli med oss». Sov så lenge du vil. Hvis du foretrekker å ligge i en våt grøft, er det jo bare å skru på vannet.