Gard Pedersen før utenlandsoppholdet (foto: flick.com/stwatson)
Gard Pedersen før utenlandsoppholdet (foto: flick.com/stwatson)

Han har stort utviklingspotensial, tror foreldrene.

Seks år gamle Gard Pedersen fra Svolvær ble 4. januar kidnappet og revet bort fra sine foreldre på ferie i Colombia. Nå er Pedersen nær en overgang til hjemmet han kom fra.

Gutten har aldri lagt skjul på at hans hjerte ligger hos foreldrene, og ba allerede i midten av januar om  å bli satt på transfer-liste. Siden den tid har guttens foreldre og kidnapperne sittet i tøffe forhandlinger.

– Vi har vært i kontakt med kidnappernes representanter, og de har vært urokkelige i sine krav, sier guttens mor, som ser et stort utviklingspotensiae i den unge gutten.

Kidnapperne skal ha beskrevet foreldrenes åpningsbud på 4,5 millioner som respektløst, og krevd et kraftig forbedret bud. Budet på 9,4 millioner skal nå være akseptert, og kun formaliteter gjenstår før overgangen er et faktum.

Trude Grimsbøe Lekanger, norsk ekspert på bortføringer av barn, stiller seg  kritisk til prislappen som er satt på 6-åringen.

– Prisen på Pedersen bekrefter bare hvor kunstig høyt prisnivået på bortførte barn er. Det har gått inflasjon, og vi bør se på mulighetene for et pristak.

Lekanger synes barn generelt er overpriset, og liker ikke trenden hvor vanlige norske barn går for summer på den størrelsen.

– Slike prislapper hører hjemme i klassen for bortførte barn av millionærer eller kjendiser. Dette er bare galskap, avslutter hun.

Uansett, Gard Pedersen ligger an til å bli første barn fra en middelklassefamilie som løslates for over 9 millioner kroner.