Politiet i Oslo lanserer i disse dager et nytt tiltak for å hjelpe prostituerte: hesteterapi.

Selv om forbudet mot å kjøpe sex gjør hverdagen vanskelig for de prostituerte, er det fortsatt mange som velger å selge sex framfor å henvende seg på sosialkontoret. Nå lanserer Oslopolitiet et nytt tiltak for å få de prostituerte til å slutte med å selge sex. – Fra og med i dag har vi i Oslopolitiet iverksatt hesteterapi for å hjelpe de prostituerte, sier pressetalsmann Geir Ekroll ved Grønnland politidistrikt.

Oslopolitiets hesteterapi består i å jage de prostituerte rundt i gatene. – Vi rir etter dem i noen dager, til de blir så sliten at de ikke orker mer. Da slenger vi dem opp på hesten og de fraktes til nærmeste NAV-kontor, sier Ekroll fornøyd.

5080posten har snakket med flere prostituerte som kan fortelle om den nye terapien fra Oslopolitiet. – Samtidig som det er helt grusomt, kommer vi i ganske god form med denne terapien, sier ”Janne”.

Politihestene gjør seg klare til dagens helbredelsesritt.

Ekroll forteller til 5080posten at ideen til hesteterapi kom etter han leste boken «Tempelridderen Arn». – Selv om Arn og hans menn var i mindretall, vant de over muslimene fordi de kriget til hest. Vi mennesker har veldig mye å lære av dyr, sier Ekroll.