(Foto: flickr.com/ norway_mission_eu)
(Foto: flickr.com/norway_mission_eu)

De ti viktigste punktene fra justisdepartementet er nå klare.

Norske myndigheter skal for første gang vurdere kvoteflyktninger ut fra hvordan de vil la seg integrere i Norge. Flyktningene skal vurderes ut fra følgende krav, ifølge justisdepartementet:

1. Flyktninger som er kritiske til flyktninger er prioritert. Flyktninger som har skrevet på Facebook at vi bør sende tilbake båtene som kommer over Middelhavet får et eget horn på veggen.

2. Uønsket atferd, holdninger og utseende skal som hovedregel føre til avslag. I klartekst betyr dette at personer som er rusavhengige, støtter bompenger eller er høyere enn Norges justisminister skal avvises. Mannlige flyktninger som er eldre enn Norges justisminister og likevel har mer hår, må vurderes individuelt ut fra en helhetlig vurdering.

3. Flyktninger som er skeptiske til FNs klimapanel skal prioriteres.

4. Flyktninger som har kjøpt sex i Riga skal prioriteres som statssekretærerer.

5. Flyktninger som har kompetanse til å produsere statlige informasjonsvideoer for under 50 000 kr skal prioriteres.

6. Sado-masochister som vil ha flere krav fra regjeringen er prioritert.

7. Gutter på skau som flykter fra nazismen får automatisk opphold.

8. Personer som har vært fulle på Stortingets talerstol og er dømt for vold mot asylsøker skal prioriteres. Vil også få tilbud om å velge statsrådspost eget ønske.

9. Terrorister som ønsker å bo på Kyrksæterøra får automatisk opphold.

10. Flyktninger som engasjerer seg i lokalsamfunnet, har høy utdannelse og er positive til likestilling, og likevel ikke stemmer SV, blir prioriert.