(foto:flickr.com/tromsarbeiderparti)
(foto:flickr.com/tromsarbeiderparti)

– Hvem er vi på lag med med? Barna eller teknologien?

Parlamentarisk leder for Arbeiderpartiet, Helga Pedersen, mener vi må ta barnas ve og vel på alvor. I neste uke vil hun overfor Stortinget fremme et forslag om å lage et register over alle nordmenn som bruker bukser med lommer.

– Jeg mener vi må ta på alvor at det finnes voksne mennesker der ute med lommer det kan klippes hull i. Per i dag har vi ingen kontroll over hva lommene brukes til, sier hun til 5080posten.

Pedersen mener vi er naive hvis vi ikke innser at lommer kan misbrukes:

– Ja, lommer er et nyttig hjelpemiddel i dagens samfunn, men som alle andre tekniske nyvinninger, kan også lommer utnyttes til overgrep mot barn. Vi må spørre oss: Hvem er vi på lag med? Barna eller teknologien?

Den parlamentariske lederen tror bukselommeregisteret vil være til hjelp i politiets kamp mot de pedofile, og benekter at hun overreagerer:

– Hvis det er hysterisk å hjelpe barna for enhver pris, ja, da er hysteri et honnørord. I politikk må alt være svart-hvitt: Enten heier du på trollene, eller så heier du på Espen Askeladd.

Den tidligere fiskeriministeren hevder at vi må anta at alle med bukselommer er pedofile, inntil det motsatte er bevist.

Arne Johannessen, leder i Politiets fellesforbund, støtter forslaget, og trekker fram flere positive effekter av et slikt register:

– Vi vet at lommer brukes til å oppbevare alt fra narkotika og små kniver, til sprengstoff. Skal vi få bukt med de største truslene i vår tid – terrorisme og narkotika – bør politiet kjenne Norge like godt som sin egen bukselomme.

Pedersen får også støtte fra en tidligere Stasi-toppsjef:

– Hadde vi rukket å utvikle vårt bukselommeregister, hadde sannsynligvis muren stått den dag i dag, sier generalen som vil være anonym.