(foto:flickr.com/arbeiderpartiet)
(foto:flickr.com/arbeiderpartiet)

Minner om den grimme elling.

Fiskeriminister Helga Pedersen er enig med Helge Lund i Hydro om at oljesølet utenfor Langesund er bra for sjøfuglene:

– Han har rett. Der man øker skadene, må man styrke hjelpen. Som man for eksempel ser med barna i Afrika eller på Wall Street.

Pedersen synes naturvernerne har lite å klage over:

– Pga oljesølet får fuglene mat hver dag, de blir vasket og de får komme på tv. I tillegg mener jeg at vi styrker likestillingen mellom kjønnene. Et vanlig problem blant fugler er at mannen har en mye smukkere fjærdrakt enn kvinnen. Nå som alle ser like ut får man mulighet til å bli kjent med fuglen bak fjærdrakten.

Ministeren mener folk på kunne sin fuglehistorie før de begynner å kritisere:

– Mye av kritikken har vært veldig historieløs. Er det ingen som har hørt om «den grimme elling»? Han endte jo opp med å bli en vakker svane til slutt. For oss i regjeringen er det viktig å tenke i et 10-15-årsperspektiv.

Også på det personlige planet har oljeutslippet gjort Pedersen godt:

– Denne saken har virkelig utfordret min kreativitet. Jeg har måttet vri hjernen for å rettferdiggjøre fortsatt oljeboring – en svært god øvelse som vi kommer til å få bruk for under valgkampen. Det finnes ikke det kryssord i verden som gir like god hjernetrim som oljesøl.

Hun sammenlikner fuglenes situasjon med sine egne hemoroider:

– Når jeg ikke smører hemoroidene med den riktige kremen, vil de etter hvert får mye stell, ja, kanskje profesjonell hjelp til slutt. Min ræv er et levende bilde på regjeringens miljøpolitikk. De som kritiserer miljøpolitikken kritiserer også min ræv, og det er lavmål, avslutter den kreative fiskeriministeren som tror at dette vil sette en stopper for kritikken.