(Foto: Tore Sætre / commons.wikimedia.org)
(Foto: Tore Sætre / commons.wikimedia.org)

– Null muslimer involvert er likevel en for mye.

Leder for Human Rights Service, Hege Storhaug, synes det er bra vi endelig får en debatt om voldtektsdommer i landet. Likevel savner hun at debatten foregår på et mer overordnet nivå.

– Vi må snakke om årsakene til voldtekt. Årsakene er sammensatte men i hovedsak skyldes voldtekt islam, koranen og islam. En ny rapport fra HRS viser at selv i tilfeller hvor etnisk norske står bak, er overgriperne muslimer i gjerningsøyeblikket, sier Storhaug.

Hun mener at vi må tørre å snakke om islam, også i situasjoner hvor islam ikke er en del av bildet.

– Jeg krever nulltoleranse. Null muslimer involvert i en gjengvoldtekt er likevel en for mye.

Norske voldtekter hører imidlertid til unntakene. I de fleste tilfeller er årsaken åpenbar for alle som gidder å sette seg inn i omstendighetene.

– Vi vet at det i Midtøsten og deler av Afrika er helt vanlig å dra på afterski til Hemsedal og voldta på nachspiel. Det er ikke vits å lete etter andre årsaksforklaringer.

Den uredde forfatteren tar også til orde for en omlegging av gjeldende rettspraksis på området: Tiltalte i voldtektssaker bør være muslim inntil det motsatte er bevist.

– I noen saker bør man også få høyere straff dersom overgrepet er gjort under svært muslimske omstendigheter.

Ingenting kan imidlertid løses før norsk presse slutter å legge lokk på hva som foregår i islams navn, ifølge Storhaug.

– Norske journalisters snillisme ødelegger for en opplyst og fordomsfri debatt. De er selvsagt ikke like dårlige som svenske journalister, men det skal mye til, hevder hun og legger til:.

– Svenske medier har ennå ikke gått ut med den etniske bakgrunnen til Olof Palmes drapsmann. Vel, vel, jeg tenker mitt.