- Endelig føler jeg meg fri, sier Olav Johannessen fra glattcellen. (Foto: flickr.com/fatbellyboy)
– Endelig føler jeg meg fri, sier Olav Johannessen fra glattcellen. (Foto: flickr.com/fatbellyboy)

– Blåser i hva andre tenker.

Olav Johannessen fra Trondheim er lei kroppspresset. En dag han satt hjemme alene og trøstespiste, bestemte han seg for å kaste klærne.

– Jeg følte et sterkt behov for å protestere. Jeg kledde meg naken og tok bilder av min naturlige kropp fra alle mulige vinkler. Så sendte jeg likesågodt bildene til flere av mine kvinnelige kollegaer. Det var svært frigjørende, sier Johannessen, som syntes det var deilig å blåse i hva andre tenker.

– Jeg gruet meg skikkelig, men føler jeg har brutt en barriere – både personlig og juridisk.

Johannessen forteller at han ønsker å vise at en herrekropp kan ha hår på ryggen, lange tånegler og penis som peker svakt mot venstre i erigert tilstand.

– Jeg ville slå i hjel et par myter om kroppen. Langt fra alle menn ser ut som Daniel Craig. Noen ser også ut som en hårete, gravid kvinne. Jeg mener det er viktig at samfunnet er klar over dette, slik at at folk slutter å reise seg for meg på bussen.

På Instagram, Snapchat, Facebook og blogger florerer det av tynne og trente kropper, salater, grillet kylling og sunne smoothies.

– Jeg føler meg ikke slank og pen, men jeg mener det er viktig å tenke at jeg er bra nok. Selv om legen min sier jeg må mosjonere og legge om kostholdet drastisk, sier Johannessen, som mener også leger bør tenke over hvilke signaler de sender ut.

5080.no har vært i kontakt med flere av kvinnene som mottok bildene. De aller fleste forteller at de slettet dem umiddelbart, eller etter at de oversendte bildene til politiet. Det bekymrer ikke den unge trønderen.

– Nei, jeg tror likevel bildene har gjort inntrykk. En kvinne ropte etter meg at hun alltid vil ha dem på netthinnen.