En butikk har solgt en Hakon Classic Cola – uten at kjøperen hadde tatt feil brus. Butikken som stod for prestasjonen, var av typen Rimi og befinner seg på Majorstuen i Oslo.

Spenningen var til å ta og føle på i går da Lennart Johnsen beveget seg mot kassen på RIMI-butikken på Majorstuen. I den ene hånden holdt han en 1, 5 liter med Hakon Classic Cola. Han la brusen på disken og betalte mens hele personalet fulgte spent med. Ikke en lyd kunne høres.

– Jeg var ganske nervøs da jeg skulle gi ham vekslepengene, rotet det til og greier, sier Hermund Josefsen som satt i kassen da transaksjonen fant sted.

– Til slutt måtte jeg bare spørre ham om han ikke hadde tatt feil. Da han ristet på hodet, skal jeg si jubelen stod i taket her inne.

Butikksjef Håkon Sønsteby kan fortelle at de opp gjennom årene har brukt mye tanke og energi på å få solgt Hakonbrusene.

– Vi har eksperimentert med pris, dunkel belysning og plassering av brusene. Til nå har det vært mest fedre som har kjøpt Hakon Cola. Alle sammen har kommet tilbake for å bytte brusen i en Coca-Cola eller Pepsi Cola. Ofte etter en lengre disputt ute på parkeringsplassen. Barn er tydeligvis merkebevisste, sier Sønstesby.

Hovedpersonen selv, Hermund Josefsen, forklarer hvorfor han valgte nettopp Hakon Classic Cola:

– Jeg hadde aldri drukket den før og den hadde et appellerende design. Nå gleder han seg til å drikke brusen.

– Ja, jeg er skikkelig tørst, sier han til 5080 idet han svinger ut av butikken.