(foto: flickr.com/kjetilhr)
(foto: flickr.com/kjetilhr)

Vil ikke pumpe ham ned i bunnen av nordsjøen.

Fra sommerferie på sitt landsted reagerer Høyre-leder Erna Solberg kraftig på at Mullah Krekar fremdeles befinner seg i Norge:

– Vi vet at terrorister sprenger, før eller siden. Det kan skje når som helst, og vi må unngå at han går i luften ved siden av en barnehage eller i et tettbygd strøk.

Den urolige værtypen som har gjort seg gjeldende i Oslo i sommer, gjør Solberg ekstra nervøs:

– Vi har blitt utsatt for mye fuktig vær og lyn og torden. Jeg er redd for at dette kan utløse en eksplosjon i Krekar. Det kan se ut som om terrorister har en tendens til å gå av i varme perioder og strøk. Dette vet vi ingenting om, men bygger det på en grundig gjennomgang av våre fordommer.

Høyrelederen mener Krekar må fort ut landet før det smeller:

– Det er mulig å pumpe ham ned i kontinentalsokkelen i Nordsjøen, men det billigste og tryggeste er å få ham likvidert i Irak. Irakerne vet mye om hvordan man behandler terrorister uten at de går av.

Frps innvandringspolitiske talsmann, Per Willy Amundsen, er like bekymret som Høyre:

– Dette scenarioet stemmer godt overens med vår definisjon av terrorister. I partiprogrammet vårt står det: «Terrorist: Han som går i luften og etterlater seg død, smerte og en eim av hvitløk». Det vil være skadelig for den norske folkesjelen å tillate ham å sprenges her.

Oppdatering, kl 19:30: Fpu foreslår at man kan lokke Krekar ut i sollyset slik at han blir til en stein.