(foto:flickr.com/speckled)
(foto:flickr.com/speckled)

Reagerer på sammenlikninger med Arbeiderpartiet.

Seksårige Jonas Svensson reagerer sterkt på flere uttalelser fra norske kommentatorer som hevder at Arbeiderpartiet «ikke er noen søndagsskole».

– Når f. eks. Arne Strand sier dette, insinuerer han at søndagsskole er en fornøyelig aktivitet. Det er det ikke! sier Svensson som hver søndag selv går på søndagsskole.

Svensson mener kommentatorene ikke vet hva de snakker om:

– Søndagsskole er veldig kjipt. Det handler stort sett om å skremme barn med helvetet og å sitte veldig lenge i ro. Så å gå på søndagsskole er absolutt ingen søndagsskole.

Den aktive krabaten er dessuten overbevist om at Ap-politikerne har det lettere enn ham selv:

– Når vi gjør noe galt, det trenger ikke være alvorlig, blir vi sendt på gangen, i skammekroken eller får trusler om evig pine. Men når politikere gjør noe galt, blir de fylkesmenn! Hvor er logikken?

Seksåringen sier han ikke er videre begeistret for alle eks-politikerne som skriver bøker om hvor forferdelig de har blitt behandlet i politikken:

– Jeg så hun Bekkemellem klage over at Helga Pedersen ikke sa hei til henne etter en ferie. Vi som går på søndagsskole ler av ferie – vi har jo ikke fri i helgene, engang. Jeg får vel skrive bok jeg også da, om hvor fælt vi bli behandlet. «Buhu, jeg ligger våken om nettene og frykter djevelen», det blir nok en bestselger, det, sier en sarkastisk Svensson.

– Boken kunne hett «Mitt røde helvete», flirer han før han må gå og forberede seg til aftenbønnen som i dag skal inneholde trygling om at Gud ikke må sende Svenssons fotballvenner i evig fortapelse.