Skjermbilde 2013-11-08 kl. 16.34.13
(Foto: Romina Espinosa)

– Får god tid til å samle inn penger.

9.-klassing Thorstein Torkildsen ønsker å være med og støtte en god sak.

– Menn er ikke flinke nok til å snakke om sykdommer og gå til lege. Dette vil jeg skape økt oppmerksomhet rundt ved å gro en flott bart, forklarer Torkildsen til 5080.no.

Til nå har oppmerksomheten om barteprosjektet til 14-åringen vært ganske laber, til tross for at han selv har oppdaget to lyse dun på overleppen.

– Jeg må nok satse på at barten er ferdig utvokst i november 2014. Det er imidlertid en fordel, slik at jeg får et helt år på å samle inn penger, i stedet for bare en måned.

Torkildsen viser til at han allerede har gode erfaringer med å skape blest om menns sykdommer.

– Det ble en del virak da jeg fortalte klassen at jeg undersøkte meg selv for prostatakreft i dusjen etter hver gymtime. Jeg følte jeg fikk satt fokus på en viktig sak, men ble dessverre ikke gjenvalgt som elevrådsleder.

Ungdom er dessverre altfor lite opptatt av movember, hevder Torkildsen. Det vil han gjøre noe med, allerede i slutten av årets Movember.

– Folk i klassen er mer opptatt av å leke og spille data, enn budskapet i Movember. Jeg har tenkt å vekke dem, ved å invitere dem inn på badet. Hvis jeg vrir hodet mitt slik at det faller en halvskygge over overleppen min, kan man lett se noe som får en til å øke oppmerksomheten om menns lidelser.

Se fjorårets dekning av Movember på 5080 Nyhetskanalen: Movember skaper oppmerksomhet om at ikke alle kler bart.