(Foto: flickr.com/eoi)
(Foto: flickr.com/eoi)

Fyrer av bredside mot norske arbeidere.

Hvis du noen gang har brukt en tyggegummiautomat, er sannsynligheten stor for at du har brukt en av automatene til Fredrik Thomsen. Gjennom flere år har han bygget seg opp et imperium bestående av mer enn 500 automater over hele landet.

Nå fyrer gründeren av en bredside mot den norske arbeidsstokken:

– Det er for mye latskap. Nordmenn mangler en sykelig prestasjonskultur som er helt nødvendig hvis du skal lykkes med å tjene penger på tyggegummiautomater, hevder Thomsen.

Den driftige forretningsmannen mener Norge har mye å lære av andre land.

– I USA blir de som har et patologisk behov for å være best, heiet fram. Der finnes det ingen koner som sier «Jeg ser deg aldri i helgene» eller «Sønnen vår begynte på skolen i går» eller «Jeg har flyttet hjem til foreldrene mine».

Selv har han ingen planer om å hvile på laubærene. Thomsen er nå i full sving med å bygge seg opp som Norges ledende leverandør av slike automater som står på kjøpesentre, og som man kan putte penger på slik at de beveger seg litt mens barna sitter inne i dem.

Indre demoner er hemmeligheten hvis man skal skape nye behov for barnefamilier på kjøpesentre, påpeker han. Det er hardt arbeid.

– Janteloven i Norge sier at du skal stoppe opp og nyte livet. Jeg derimot, er ekstremt kravstor. Jeg må holde meg i bevegelse, jeg må få ting til å vokse, ellers føler jeg at jeg ikke fortjener kjærligheten fra min far.

Nettopp dette, å kreve mye, både av seg selv og sine omgivelser, er nøkkelen til en fantastisk automatleverandørkarriere, røper Thomsen.

– Jeg krever også at alle mine ansatte skal føle den sammen frykten for å mislykkes. Dette innebærer å se for seg min fars bebreidende blikk når de lukker øynene. Og det innebærer å skjære tenner når man sover eller smiler.